Ontmoeting met de CEO van Sinistra, een startup gespecialiseerd in de verdediging van benadeelden.

Reading Time: 2 minutes EEBIC: Wat is Sinistra? Christophe Saillet: Sinistra is een bedrijf gespecialiseerd in de verdediging van benadeelden. Opgericht in 2021, is onze belangrijkste missie het bijstaan van Belgische verzekerden wanneer ze moeilijkheden ondervinden na een schadegeval in de woning: waterschade, brand, explosie, storm, overstroming, natuurramp, droogte, inbraak, diefstal, vandalisme, houtzwam en alle andere soorten schade die […]
10/06/2024
2 min
Samenvatting
  Reading Time: 2 minutes

  EEBIC: Wat is Sinistra?

  Christophe Saillet: Sinistra is een bedrijf gespecialiseerd in de verdediging van benadeelden. Opgericht in 2021, is onze belangrijkste missie het bijstaan van Belgische verzekerden wanneer ze moeilijkheden ondervinden na een schadegeval in de woning: waterschade, brand, explosie, storm, overstroming, natuurramp, droogte, inbraak, diefstal, vandalisme, houtzwam en alle andere soorten schade die een woning kunnen treffen. Een benadeelde doet meestal een beroep op Sinistra in twee situaties: een weigering van vergoeding of een vergoedingaanbod dat als onvoldoende wordt beschouwd. Hiervoor gebruiken we contra-expertise, een essentieel hulpmiddel waarmee consumenten hun belangen kunnen verdedigen. Wanneer een verzekerde zich benadeeld voelt door de beslissing van zijn verzekeraar, kan hij een beroep doen op onze experts. Ons eerste doel is om de betwisting in verzekeringen voor alle burgers toegankelijk te maken.

  EEBIC: Hoe onderscheiden je expertise- en contra-expertisediensten zich in de sector van woningverzekeringen?

  Christophe Saillet: Onze aanpak onderscheidt zich vooral door onze wens om het concept van contra-expertise te vereenvoudigen. Hoewel contra-expertisediensten al jaren bestaan in België, hebben we gemerkt dat veel consumenten niet duidelijk begrijpen wat het inhoudt. Vaak wordt het gezien als een omslachtige administratieve procedure en risicovol in termen van de relatie met de verzekeraar, wat vaak zorgen wekt bij benadeelden. Daarom hebben we ons ingespannen om deze procedure eenvoudig, begrijpelijk en risicoloos te maken in hun relatie met hun verzekeringsmaatschappij. Bijstand door een contra-expert, ook wel bekend als verzekerde-expert, is voorzien in woningverzekeringscontracten, wat verzekerden aanmoedigt om gebruik te maken van deze dienst op het moment van schade.

  Daarnaast verbinden we ons ertoe om binnen 48 uur een eerste gratis en vrijblijvende beoordeling te geven, inclusief de analyse van de contracten van de klant en de beoordeling van de schade. Bovendien hebben we een geoptimaliseerd proces in vier stappen geïmplementeerd, wat zorgt voor een eenvoudige en eerlijke behandeling voor alle benadeelden.

  EEBIC: Welke steun of middelen van EEBIC waren bijzonder waardevol voor je ontwikkeling?

  Christophe Saillet: Allereerst heeft de beschikbaarstelling van kwaliteitslokalen ons dagelijkse activiteiten aanzienlijk vergemakkelijkt. Daarnaast biedt de gunstige locatie van EEBIC ons gemakkelijk toegang tot Brussel, Wallonië en Vlaanderen. Deze geografische nabijheid is een groot voordeel voor ons bedrijf, omdat we hierdoor aanzienlijk tijd besparen tijdens onze expertiseverplaatsingen.

  Ten slotte biedt het netwerk van EEBIC ons onschatbare netwerkmogelijkheden en brengt het ons in contact met fondsen en potentiële investeerders voor financieringsprojecten.

  EEBIC: Wat zijn de volgende stappen voor Sinistra, en hoe zie je de verdere innovatie in de verzekeringssector?

  Christophe Saillet: Na het succesvol verdedigen van duizenden verzekerden, staan we op het punt om dit jaar een cumulatieve omzet van één miljoen euro te bereiken. Onze plannen omvatten de uitbreiding van onze activiteiten naar de regio Vlaanderen dit jaar 2024, gevolgd door de lancering van onze uitbreiding naar Frankrijk vanaf 2025. Dit vertegenwoordigt een cruciale stap die een aanzienlijke werving zal vereisen. We zijn op zoek naar talenten die onze sterke overtuiging delen: met vastberadenheid de consumenten in de verzekeringssector beschermen.