Ontmoeting met de CEO van Ditar

Reading Time: 2 minutes De startup Ditar heeft zich in 2022 bij EEBIC gevestigd. Ontmoeting met de projectleider, die haar visie en ambities deelt. EEBIC: Hallo Alexandra, kun je ons meer vertellen over je project, DITAR? Alexandra: Ditar is een innovatief project gericht op optiek. We ontwikkelen innovatieve oplossingen om de aankoopervaring van brillen te verrijken. Dankzij ons gebruik […]
10/06/2024
2 min
Samenvatting
  Reading Time: 2 minutes

  De startup Ditar heeft zich in 2022 bij EEBIC gevestigd. Ontmoeting met de projectleider, die haar visie en ambities deelt.

  EEBIC: Hallo Alexandra, kun je ons meer vertellen over je project, DITAR?

  Alexandra: Ditar is een innovatief project gericht op optiek. We ontwikkelen innovatieve oplossingen om de aankoopervaring van brillen te verrijken. Dankzij ons gebruik van augmented reality kunnen klanten verschillende stijlen van monturen en lensopties visualiseren voordat ze een weloverwogen beslissing nemen. Deze aanpak revolutioneert echt de manier waarop mensen hun brillen kiezen.

  EEBIC: Wat zijn de volgende doelen van Ditar?

  Alexandra: Ons doel is om een belangrijke speler te worden op het gebied van augmented reality, vooral op het gebied van optiek, dat ons na aan het hart ligt, omdat het zicht een essentiële rol speelt in het leven van iedereen. Met 70% van de Belgen die een bril draagt, willen we een significante meerwaarde bieden aan het gezichtsvermogen.

  EEBIC: Als Brusselse startup, heb je gebruik gemaakt van verschillende Brusselse subsidies?

  Alexandra: Het ondernemersklimaat in Brussel biedt een breed scala aan voordelen en subsidies voor ondernemers. Dankzij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en EEBIC hebben we van deze steun kunnen profiteren om onze exportstrategie te ontwikkelen, met name voor onze klanten buiten België. Dit heeft ons in staat gesteld onze website te vernieuwen en te profiteren van cheques voor trainingen, onder andere voordelen. Ik raad ten zeerste aan om deze beschikbare kansen te verkennen!

  EEBIC: Ditar is gehuisvest bij EEBIC, wat is je ervaring?

  Alexandra: Onze ervaring bij EEBIC is uiterst positief geweest. Het team heeft ons gedurende ons hele traject aanzienlijk ondersteund en blijft dit doen. Vooral het Excelerate-programma was van grote waarde voor onze groei. Het stelt ons in staat om te profiteren van persoonlijke begeleiding door professionele coaches, evenals tal van netwerkmogelijkheden met organisaties zoals finance&invest, Hub.brussels of Innoviris, en investeringsfondsen voor financiering. Bovendien bieden de comfortabele kantoren van EEBIC een omgeving die bevorderlijk is voor productiviteit en creativiteit.